Follow:
FOOD AND RECIPES

Fødselsdagsfejring: Koldhævede boller + Pavlova opskrifte

Sidste lørdag havde jeg fødselsdag, så den weekend bar rimelig meget præg af, masser af mad og kage, samt vin og drinks i lidt for store mængder. Men trods lidt tømmermænd, er det altid dejligt at se familie og venner, og at blive fejret lidt med sang og gaver 🙂

Jeg bagte de bedste boller (koldhævede), samt en Pavlova og gulerodskage. Jeg tænkte derfor at dele opskrifterne med jer her.


Pavlova

Jeg fik faktisk hjælp af mine kæreste til bundene, som han bagte for mig fredag. De var så pakket ind i en stor pose og stod til dagen efter. Virkelig smart da de ikke bliver tørre, og derfor er det eneste dagen efter at komme fyld og bær på!

Til to store Marengs bunde:
12 (6 til hver bund) æggehvider
6 dl flormelis
1/3 tsk salt

Æggehvider piskes, halvvejs igennem kommes flormelis og salt i og de piskes stive. De fordeles forsigtigt ud på 2 bradepander med bagepapir, i to store cirkler. De vokser ikke så meget, så lav den størrelse du skal bruge til kagen. De bages i ca. 1 time på 110 grader. De bages en af gangen.

Fyld:
Forskellige bær (jeg bruge en bakke jordbær, to små bakker hindbær og en bakke blåbær.
1/2 liter fløde
2 dl creme fraiche
2 spsk Flormelis
1,5 tsk Vaniljesukker

Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker sammen til “blød” flødeskum. Vend lidt forsigtigt 2 dl creme fraiche i, og del herefter flødeskummen op i to skåle. Den ene skål er til toppen og kommes på køl. Den anden skål tilføres forskellige bær skåret ud, vendes i flødeskummen kommes også på køl indtil kagen skal anrettes.
Når det er tid til at anrette, er det ligesom lagkage princippet. Først en bund, så kommes flødeskummen med bær på, næste lag ligges oven på, og øverst kommes den “rene” flødeskum på og der dekoreres med de sidste bær og evt flag 😀

Disse koldhævede boller er en opskrift jeg har tyvstjålet fra Julie Bruun, find den lige her.

Jeg læste alle kommentarerne igennem inden jeg gik i gang, og læste at en havde blandet alt sammen om aftenen med succes.
Så jeg lavede en dobbel portion, fulgte Julies ingrediens opskrift, men blandede de sidste ting i også, som Julie ellers ventede med til dagen efter.
Om formiddag skulle jeg bare komme klumper på bagepapir og bradepande, og bage 20 min ved 200 grader. De blev virkelig gode, fyldige og svampede indeni. Kan varmt anbefales 🙂

Kom kom som Julie alt dette i, dog x 2 for dobbelt portion.

5 dl lunken vand
½ pakke gær
1 spsk. honning
1 spsk. salt
6 dl grahamsmel
5 dl hvedemel
2 æg
2 store gulerødder
2 spsk. smør.
Blandede kerne/frø/nødder/birkes eller hvad du ønsker.

Gær kommes i vandet, alt det tørre og æg tilsættes, sidst smør i små klumper og revene gulerødder og dejen æltes sammen i skålen. Den er og skal vær meget klistret! Kom film over skålen (jeg delte min dobbelt portion op i to skåle da det hæver meget). Dagen efter kommes der lidt kerne blanding (jeg vil nok bruge græskarkerner og solsikkekerner næste gang) på bagepapirret, sådan at hver “klat” dej ligges oven på kernerne, samt drysses lidt oven på bollerne.
Så bages de midt i ovnen i 20 min på 200 grader.

Følg mig på Bloglovin ♥ Instagram på @dittesblog       
Indlægget kan indeholde affiliate links
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply