Follow:
FOOD AND RECIPES

Hjemmebagte Kanelsnurrer #Repost

#Repost af indlæg

Denne opskrift er oplagt til denne mørke efterårstid. Måske et bageprojekt for weekenden? 😉

Jeg har i et stykke tid gerne ville bage noget lækkert, og i fredags blev det så til en omgang kanelsnurrer. Den opmærksomme læser har nok set at jeg er ret glad for Meyers kanelsnurrer, det var dog ikke denne opskrift jeg fulgte helt. Der skal man ælte dejen i 2 x 20 min, og det har jeg ikke kræfter til, nu jeg ikke har en røremaskine :-/

Jeg har samlet lidt inspiration fra forskellige opskrifter, og synes de blev ret gode. Dog hævede de ikke så meget som jeg ønskede, men tænker det var pga lidt for meget “fyld” 😉
Se bla opskrifter fra Meyers og Den Kageglade.

For at lave dem skal i bruge:

Dej:
Ca 600 g hvedemel
40 g gær
4 dl sødmælk
150 g smør
3 spsk sukker
1 tsk salt
2 tsk kardemomme
1 æg

Fyld:
100 g smør
100 g brun farin
6 spsk kanel

Fremgangsmåde:

Varm mælken op i en gryde på middel varme, kom smør i og tag af varmen når smøret er smeltet. Hæld den lune mælk/smør i en skål og smuldr gæren heri og rør rundt til den er opløst. Tilsæt så salt, sukker, kardemomme og æg og rør godt.  Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er ensartet og glat. Lad dejen hæve 1 time i skålen med viskestykke over.

snurrer

Smelt smør ved lav varme og bland det sammen med farin og kanelen.
Rul dejen ud til en firkant på ca. 60x60cm og 0,5 cm i tykkelse. Smør fyldet ud på hele dejen. Fold dejen sammen på midten og tryk den lidt fast i kanterne. Skær i dejen ca 20 stk baner af ca. 3 cm bredde.
Skær så hver bane igennem på midten, men ikke helt. Sno banerne om hinanden. Og drej så snurren sammen i en cirkel/krans og kom enden ind i hullet.

Kom snurrerene på en bageplade med bagepapir og dæk med et viskestykke. Lad hæve i 30 min. Pensl kanelsnurrerne med æg og drys evt. med perlesukker. Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter. Kom dem på en bagerist og afkøl.

PA100012

Advarsel: Man spiser måske lidt mange, og får lidt ondt i maven 😛

Følg mig på Bloglovin ♥ Instagram på @dittemariejakobsen

Indlægget kan indeholde affiliate links/produkter

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply