Follow:
FOOD AND RECIPES

Julebag


PC060012

Jeg bager næsten julesmåkager hvert år, og ofte de samme da jeg har nogle klare favoritter 🙂 I år er ingen undtagelse, og jeg har igen bagt jødekager og svenske peberkager.
Jødekager kender alle jo, men måske ikke disse svenske? Jeg fandt engang opskriften i et blad, og siden jeg prøvede dem er det min faste jule tradition.

De smager lidt af krydderkage/brunkage agtigt, og der er også en masse krydderier i. Oven på skal man så komme lidt glasur, evt pyntet mere end de her lige nåede at blive.

PC060005

Opskrift:

2 dl sirup (gerne mørk)
250 gram smør
4 dl sukker
4 spsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
2 dl koldt vand
1 tsk bagepulver
ca 13 dl mel

Flormelis
vand

Fremgangsmåde:
Smelt smør og sirup sammen. Bland sukker og krydderier i en skål og held sirupmassen over og rør til sukkeret er opløst. Tilsæt så vand og rør. Ædt dejen sammen med melen lidt efter lidt, og bagepulver. Kom film om skålen, og sæt dejen i køleskabet. Gerne 2-3 døgn, min 1 døgn.
Tag lidt dej af gangen op med en ske, ælt den på bordet med mel og udstik kager med formene.Dejen “smelter” lidt når man arbejder med den, der tag lidt af gangen og hold evt resten i køleskabet imens. Bag småkagerne på en bradepande med bagepair ved 175 grader i ca 7 min til de er let gyldne.
Kål dem af og pynt med glasur, måske lidt flottere end mine 😛


Så lavede jeg jødekager efter Meyers opskrift, og synes de blev lidt sjove. De knækkede hurtigt, så man skal være tålmodig med at køle dem ned, før man piller ved dem. Men det smager rigtig god, og MEGET usundt 😉

PC060017

Opskrift:

330 gram mel
150 gram smør
200 gram sukker
2 æggeblommer

1 æggehvide
3 spsk sukker
2 spsk kanel
50 gram hakkede mandler

Fremgangsmåde:
Kom den kolde smør og mel i en skål, og bland det godt så det bliver smuldr i små klumper. Derefter tilsættes æggeblommer og sukker og dejen blandes sammen til en ens dej. Derefter rulles den til 2 pølser i den tykkelse man vil have småkagerne, ruller den i folie og kommer den i køleskabet i 2-3 timer.
Imens kan man blande kanel med sukker, og koge mandler, tage skindet af og hakke dem.
Småkagedejen tages ud, og skæres i tynde skiver og kommes på en bradepande med bagepapir. De pensles med æggehvide, drysses kanelsukker og mandler på. Giv dem evt et lille tryk så mandlerne sidder fast.
De bages gyldne ved 200 grader i ca 7 min.

Jeg har givet en del småkager ud til veninder og familie, så har heldigvis ikke gemt (og spist) dem alle herhjemme selv. Men der er kun en smule tilbage allerede nu, hvilket passer mig fint. Så er der ikke mere der frister 😉

Hvilke småkager, eller andet julegodter laver i derhjemme?

 Følg mig på Bloglovin ♥ Instagram på @dittesblog              Indlægget kan indeholde affiliate links/produkter

Related:

Previous Post Next Post

4 Comments

  • Reply Liselotte / Everyday Couture

    Ej hvor ser de lækre ud, jeg har ikke selv haft tid til at bage i år – Men så er det godt mor har 😛 <3

    / Liselotte

    18. december 2014 at 13:01
    • Reply Ditte

      Tak 🙂 Haha ja, altid godt med mors julebag når man ikke selv lige har tid 😉

      18. december 2014 at 13:04
  • Reply Julie / It's My Passions

    Begge varianter ser super lækre ud 🙂 Jeg bager med min mor hvert år, hvilket er så hyggeligt 😉

    18. december 2014 at 13:36
    • Reply Ditte

      Ja det er det nemlig! Jeg bagte også med min bror og mor sidste år 🙂

      18. december 2014 at 13:55

    Leave a Reply