Follow:
KEA

Lidt omkring mit studie – KEA

images

PJ_VIEW_01_FINAL-copy

Som nogen af jer måske ved, så går jeg på marketing linjen på KEA. Jeg kan så om lidt over 1 år kalde mig designteknolog 🙂 Og lige nu nyder jeg skole livet, nemlig at have efterårsferie!

Jeg startede op i januar 2013 som det sidste vinter optag, så jeg er i gang med mit 2 semester som slutter med en 1 års eksamen i december. Ikke nok med at skolen er flyttet til nye lokaler på Nørrebro, så er vinter optag også stoppet for designteknolog. Så nu kan man kun starte efter sommerferien.

Som designteknolog skal man bestå en optagelses prøve, og vælge sin linje enten design, marketing eller sourcing. 1 semester er så en blandet omgang med et intro forløb til alle 3 linjer, sådan at man får en grund forståelse af alle 3 som faktisk hænger en del sammen på kryds og tværs. Evt bliver man også bekræftet i om man har valgt rette linje. Jeg synes der var spændende dele i alle linjer, men må sige jeg helt klart har valgt rigtigt. Jeg duer hverken til materialelære, konstruktion eller kollektions tegning 😉 Men der er da et par stykket der har byttet rundt, da de bare fandt ud af at den anden linjen var meget mere dem.

Her på 2 semester er vi så i gang med den linje man nu har valgt, som har stået på undervisning og en del gruppearbejde og fremlæggelser. Det sidste stykke tid inden eksamens perioden går igang, har vi projekter både på vores linje – marketing, men også tværfagligt sammen med design holdet.

I det nye år, på 3 semester, skal vi så alle i praktik i 12 uger. Jeg har også fået praktik plads, og jeg skal sidde med marketing opgaver hos Trendsales 😀 Jeg glæder mig virkelig meget, og håber jeg kan bidrage med noget i min tid hos dem.

Efter praktikken ligger vores studietur som nok går til New York i 10 dage! Her skal vi så ud og besøge nogle virksomheder osv, men ellers vil vi have en del tid på egen hånd. Efter turen er der lidt undervisning, og så igang mega lang sommerferie.

Efter sommerferien 2014, er jeg så på 4 semester. Her skal man vælge et valgfag, og efter noget tid med undervisning, har vi så den afsluttende eksamen og er vidst allerede færdige i november måned – og er her designteknolog! Det der så er lidt dumt er, at vinter optag skal vente helt til efter sommeren, (altså 2015) med at tage det sidste 1,5 år hvis man vil have en bachelor. Det er nok også derfor de har afskaffet vinter optag, for det er bare ikke særlig godt planlagt.

Jeg ved endnu ikke hvad jeg gør, det vil jeg se på til den tid. Det kommer nok an på om jeg finder et job, og trives der! For så vil jeg nok gerne bare arbejde, og skabe lidt erfaring og noget på cv´et 😉

Jeg vil rigtig gerne svare på spørgsmål omkring KEA, så hvis i har nogle så skriv endelig 🙂

Husk at deltage i konkurrencen om 5 x 1 billetter til Shoppers Delight i indlægget her, jeg trækker nemlig en vinder i morgen.. Så det er ved at være sidste chance!

bloglovin1

Previous Post Next Post

23 Comments

 • Reply René Najmi

  Når man ikke går i skole mere, så glemmer man helt hvornår der fx er efterårsferie.. God ferie til dig – Nyd det:)

  14. oktober 2013 at 14:17
  • Reply glimmerglam

   Mange tak, det var også en tiltrængt ferie 🙂

   14. oktober 2013 at 15:44
 • Reply Karina

  Hvad kan du så arbejde som når du er færdig helt med uddannelsen?

  Hvis du har lyst skal du være velkommen til og deltage i min giveaway på min blog: http://www.karina-blog.dk/vind-tresemme/

  14. oktober 2013 at 14:22
  • Reply glimmerglam

   Uha ja det er det svære spørgsmål.. Man kan en masse forskelligt indenfor marketing, PR, redaktør, online medier, photoshop, markedsføring for et firma, brand building, analyse for firmaer osv osv.. Så er nok meget hvad ens interesse er, hvad man vælger som valgfag på 4 semester, og hvad man kan få tilbudt af fremtidige arbejdsplads 🙂

   14. oktober 2013 at 15:49
 • Reply Emilie

  Hej (-: Jeg er i gang med at skrive OSO, og kunne rigtig godt tænke mig at have besvaret nogle spørgsmål, som kun en der går på KEA, kan besvare. Derfor ville jeg spørge dig, om du ville besvare to spørgsmål? På forhånd tak 🙂

  – Hvordan er det at gå på KEA?
  – Kan man have et godt socialt liv under studiet?

  Hilsen Emilie

  10. december 2013 at 7:19
 • Reply Emilie

  Hej. Jeg er i gang med at skrive en opgave i 10.klasse om designteknolog uddannelsen. Da jeg har et par spørgsmål, jeg gerne vil have besvaret, tænkte jeg på, om du ville svare på dem? På forhånd tak 🙂
  – Kan man have et godt socialt liv ved siden af studierne?
  – Hvilke udfordringer tror du man møde i fremtiden, og vil der overhovedet være arbejde som indebærer design og business?

  Hilsen Emilie

  10. december 2013 at 8:50
  • Reply Ditte

   Hej Emilie.

   Jeg kan se du har skrevet 2 gange, så svarer lige i den ene kommentar 🙂

   Som på de fleste andre uddannelser har man jo tidligt fri, og nogle dage studiedage hvor vi har helt fri. Så det giver en masse fritid, som man sagtens kan bruge på at have et socialt liv ved siden af studierne. Jeg har brugt mange af de dage på at arbejde, så jeg kunne tjene lidt ekstra ved siden af su. Men igen, så er der også enkelte perioder med projekter, hvor man ikke laver så meget andet end at sidde på skolen i op 12 timer for at blive færdig.

   En udfordring kunne være konkurrencen om jobs med fx folk der har læst på cbs. Designteknolog er kun 2 år, men man kan tage overbygningen på 1,5 år og få en bachelor. Men hvis man stopper efter de 2 år, kan det være svært at konkurrere med fx en bachelor fra cbs. Desuden er det jo svært for mange mennesker at finde job.. Men det gode ved designteknolog uddannelsen, er at man skal 3 måneder i praktik som en del af uddannelsen, og det vil give en erfaring som en fra cbs ikke nødvendigvis får 🙂

   Jeg kan godt lide at gå på KEA, men igen er det også ret specielt næsten kun at være piger på skolen. Der er mange ting som der ikke er så meget styr på, manglende informationer, fejl i opgaver, og forvirrede lærer.. Og derudover er skolen flyttet fra Østerbro til Nørrebro efter sommeren, og den nye skole er rekord dårligt lavet mht de klasselokaler vi har og støj niveauet på skolen. Der er bla skrevet mange artikler om det i aviser som beskriver hvor dårligt det er blevet. Det har bla gjort at de nu laver en masse om igen på den nye skole, men forhåbenligt bliver det så bedre i fremtiden. Men derudover er det en fin skole, folk er venlige, og der er mange muligheder hvis man selv opsøger dem. Bla et virkelig stort bibliotek med spændende bøger og materialer..

   Håber du kan bruge mine svar, ellers må du endelig skrive igen hvis du har mere du vil vide 🙂
   Hilsen Ditte

   10. december 2013 at 10:09
   • Reply Emilie

    Tusind tak 🙂 Og jeg kan sagtens bruge dine svar 🙂

    11. december 2013 at 7:52
 • Reply Sofie

  Hej Ditte 🙂
  Jeg drømmer om et job i modebranchen og har derfor overvejet at søge ind på kea som designteknolog med profilen design. Jeg har et par spørgsmål som jeg håber du vil svare på:
  – Er optagelsesprøven svær?
  – hvor mange er man i en klasse?
  – skal man være meget god til at tegne, sy og Photoshop? Jeg er rigtig god til at tegne, og også til at sy, men kan fx ikke lave mønster. Har ingen erfaring med Photoshop. Tror du så det bliver for svært med design?
  – hvordan er undervisningen? Hvad laver man typisk i løbet af en uge?

  Knus Sofie

  10. januar 2014 at 13:40
  • Reply Ditte

   Hej Sofie.

   Undskyld det sene svar, håber du stadig kan bruge det!

   Jeg synes optagelses prøven var lidt svær, men det er svært at sige hvordan man gør den god. Du får en masse papirer du skal læse, og skal så svare på en masse spørgsmål til prøven. Du må godt have de her papire fremme ved prøven og kigge i, og der er også3 svar muligheder til hvert spørgsmål. Men udover det er der en del hvor du både skal tegne og skrive en masse, og det er svært at nå det hele på 3 timer. Så du skal regne med at arbejde hurtigt og prøve at få så meget med som muligt.
   Vi skulle tage udgangs punkt i en (vand) plastikflaske, og forestille os vi ville bruge den til noget helt andet.. Så er det der man skal være kreativ og svare på de forskellige spørgsmål dertil.. Jeg lavede noget med at genbruge plastikken fra flaskerne, og lave kunstneriske lamper ud af det.. Men fantasien sætter ingen grænser, og tror det er vigtigt at tænke meget ud af boksen her. Her er det ikke så vigtigt du tegner vildt flot, bare man kan forstå hvor du vil hen med din idé.

   Vi er 22 i vores klasse, men er vidst nu 20.. I design klassen (jeg går på marketing) røg de helt ned på 12-14 stykker, da mange sprang fra eller tog orlov.

   Jeg går jo på marketing, så jeg syer ikke osv. Men hvis du skal gå på design vil det nok være en god ide at øve dig lidt i at sy simple ting.. Man lærer photoshop på skolen, de fleste kendte ikke programmet før vi startede, og alle kan finde ud af det nu. Selvfølgelig nogle bedre end andre, men det er også op til en selv om man øver sig ved siden af skolen.. Man kører hurtigt igennem alt, så det er om at følge med og øve det man er mindre god til. Fx photoshop har vi kun haft sammelagt ca 10 dages undervisning i på 1 og 2 semester :-/ Men tror sagtens du kan følge med ved at kunne tegne og sy, for der forventes ikke at du kan alt inden studiestart af.

   Undervisningen på 1 semester er en blanding af marketing, deisgn og sourcing. Så her vil du have alle 3 fag, et af gangen, og få en forståelse for hvordan det hele hænger sammen. Det var jeg ret glad for, da jeg nu bedre kan tænke i sammenhæng ved at vide hvordan de andre sider af produktionen fungere.
   På 2 semester starter man så på den profil man har valgt, og så går man for alvor igang med undervisng, projekter og afleveringer. Undervisning er mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra 8.45-14.15 og så har man typisk fri hver onsdag. Her er det nok meget forskelligt hvilken linje man går på, men ofte er der “tavle undervisning” de første par dage i et emne, og så arbejder man i grupper resten af ugen og enten aflevere eller fremlægger sit resultat fredag. Men igen, nu du skal gå på deisgn er der mest individuelt på fx 2 semester.

   Jeg synes det fungere rigtig godt, og man lærer meget. Men tiden går hurtigt, og man skal selv gøre noget for at kunne følge med. Men sådan er det jo med alle uddannelser 🙂

   Krydser fingre for dig, og skriv endelig hvis der er mere du vil vide. Nu har jeg endelig en computer igen 😀

   Knus Ditte

   25. januar 2014 at 19:50
 • Reply Katrine

  Hej Emilie
  Faldte lige over din blog, da jeg søgte omkring KEA. Har selv taget grafisk designteknolog uddannelsen i aalborg, og overvejer kraftigt at tage overbygningen i København. Kan du fortælle hvornår jeres studiestart er og hvornår optagelsesprøven foregik? 🙂

  8. maj 2014 at 12:08
  • Reply Ditte

   Hej Katrine.
   Jeg går på marketing linjen på KEA, og skal først selv søge til overbygningen engang om et år. Så måske du forveksler mig med en anden, hedder også Ditte 🙂
   Siden jeg tog optagelsesprøven da jeg startede som designteknolog, er der lavet meget om. Så prøven er meget anderledes nu end da jeg tog min. Så jeg tror at prøven til overbygningen også er ændret her i år. Jeg går ud fra studiestart er i slut august, men mit bedste bud vil være at sende skolen en mail med dine spørgsmål omkring optagelse. De kan nok svarer meget bedre end mig, på lige dette område 🙂
   Held og lykke med det.
   Hilsen Ditte

   8. maj 2014 at 15:28
 • Reply Kathrine

  Hej Ditte

  Hvor mange skemalagte timer er der cirka om ugen på KEA? Det lyder som en rigtig spændende og kreativ uddannelse!

  Knus

  1. november 2014 at 18:26
  • Reply Ditte

   Hej Kathrine.
   De har lige lavet det om her efter sommeren, sådan at man har timer hver dag næsten. Enten morgen fra ca 9-12, eller fra 12-15/16 ca.. Så ca 20 timer om ugen af undervisning, det havde jeg i hvert fald her på sidste (4) semester.
   Det er også en god og spændende uddannelse, du må endelig sige til hvis du har andre spørgsmål 🙂

   2. november 2014 at 13:31
 • Reply Anne-mette

  Hvad indeholdt din ansøgning, dengang du søgte optagelse til KEA? Jeg vil selv søge ind på KEA næste år, men jeg er lidt i tvivl om, hvad min ansøgning skal indeholde? 🙂
  Hilsen Anne-mette

  24. november 2014 at 9:55
  • Reply Ditte

   Hej Anne-Mette.
   Da jeg søgte ind var det bare som normal ansøgning man udfyldte med hvilken erfaring man har, jobs, skole, osv. Derefter kom jeg til en optagelsesprøve, men det har de ændret nu. Jeg ved ærligt ikke hvad det er man skal. Så vidt jeg har hørt, er det også en optagelsesprøve, men som foregår som en slags workshop på skolen en hel dag sammen med andre. Ellers prøv at se inde på kea.dk eller ring til skolen, de må kunne svare på hvad det er man skal 🙂

   24. november 2014 at 11:12
 • Reply Anne-mette

  Super! Tusind tak for svar 🙂

  24. november 2014 at 22:39
  • Reply Ditte

   Det var så lidt 🙂

   25. november 2014 at 21:24
 • Reply Anna

  Hej Ditte!

  Jeg har lige været til åbent hus på KEA, og glemte at spørge de studerende om noget af det, for mig, aller vigtigste ved en uddannelse, så derfor håber jeg du kan svare herpå. Hvordan er det at gå på KEA, sådan rent socialt? Er der f.eks. en form for rustur ligesom på universiteterne, er der fredagsbar eller andre sociale arrangementer, og er folk generelt indstillede på at skabe et godt socialt miljø?

  Vh Anna

  27. februar 2015 at 10:04
  • Reply Ditte

   Hej Anna.
   Der kan jo være ting der er lavet om siden jeg startede, men der er en rustur i starten hvor man er i et sommerhus eller noget et par dage. Derudover er der ofte fredagsbar på skolen, og nogen gange rigtige fester enten på skolen eller som arrangement et andet sted. Man tager også på studietur, hvor min klasse var i New York på 3 semester. Min opfattelse har nok været at en del er interesseret i at skabe et socialt miljø, så der er god mulighed for det hvis man er interesseret. Man er jo mange piger sammen et sted, så mit indtryk har været at der hurtigt var “grupper” fordelt på fx alder og andet.. Der er alle slags mennesker, unge lige fra gymnasiet, og nogen ældre evt med børn. Så mig der startede som 28 årig 😉
   Så uanset er der masser man kan lave noget med, men der er selvfølgelig langt fra alle der deltager af forskellige årsager 🙂

   Skriv endelig hvis der er andet du vil vide,
   KH Ditte

   27. februar 2015 at 10:11
 • Reply Sara Ellefsen

  Hei!
  Jeg er en pige fra Norge, og jeg vurderer veldig mye å flytte til København for å studere neste høst. Men jeg lurer på. Er det noen andre norske studenter på KEA? Og hvor flink må man være i kunstfagene for å komme inn ca? Er det veldig svært at komme in på skolen? Vil du anbefale studiet? 🙂

  7. september 2015 at 12:51
 • Reply Maria

  Er det sværet at komme ind på designteknolog uddannelsen? Jeg tænker nemlig selv på at læse det samme som dig, men vil gerne vide hvad der er mig i vente hvis du forstår??

  http://fashionuniverse.dk/

  30. november 2015 at 20:36
  • Reply Ditte Jakobsen

   Ja altså, jeg kom først ind anden gang keg søgte. Og det var da de havde optagelse hvert halve år, så jeg ventede kun 6 måneder. Nu har de kun opstart hver sommer, så kommer man ikke ind er der jo længe til næste gang 🙁 Derfor søg flere uddannelser, sådan at du har andre muligheder hvis du ikke bliver optaget. Selve prøven er ændret siden jeg tog den, men er vidst meget af det samme, og kræver bare man tænker lidt kreativt og ud af boksen som de er glade for på KEA 😉 Men man kan godt klare prøven, men jeg vil råde dig til at lede efter gamle optagelses prøver på nettet, måske ligger der nogle på KEA´s hjemmeside? Og så sidde og gå den igennem og tænkt hvad du ville svare. På den måde er du bedst mulig forberedt 🙂

   6. december 2015 at 22:53

  Leave a Reply