Follow:
FOOD AND RECIPES

Pavlova + grove gulerodsboller

REPOST
Inden længe har jeg fødselsdag, og overvejer at bage disse boller og lave en pavlova. Det er et sikkert hit, og har lavet dem begge mange gange til stor glæde for mine gæster.
Jeg skal i år holde min fødselsdag med familien lidt før, da jeg vil være på Zanzibar på selve dagen. Jeg glæder mig helt sindsygt til oplevelser med safari, og derefter afslapning på stranden på Zanzibar. Sol, varme, afslapning, en god bog, kolde drinks, sommerkjoler, snorkle, god mad og kvalitetstid med min kæreste.


Pavlova

Bundene kan med fordel bages dagen før, og kommes i en pose så de ikke bliver tørre. Så spare du tid på selve dagen.

Til to store Marengs bunde:
12 (6 til hver bund) æggehvider
6 dl flormelis
1/3 tsk salt

Æggehvider piskes, halvvejs igennem kommes flormelis og salt i og de piskes stive. De fordeles forsigtigt ud på 2 bradepander med bagepapir, i to store cirkler. De vokser ikke så meget, så lav den størrelse du skal bruge til kagen. De bages i ca. 1 time på 110 grader. De bages en af gangen.

Fyld:
Forskellige bær (jeg bruge en bakke jordbær, to små bakker hindbær og en bakke blåbær.
1/2 liter fløde
2 dl creme fraiche
2 spsk Flormelis
1,5 tsk Vaniljesukker

Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker sammen til “blød” flødeskum. Vend lidt forsigtigt 2 dl creme fraiche i, og del herefter flødeskummen op i to skåle. Den ene skål er til toppen og kommes på køl. Den anden skål tilføres forskellige bær skåret ud, vendes i flødeskummen kommes også på køl indtil kagen skal anrettes.
Når det er tid til at anrette, er det ligesom lagkage princippet. Først en bund, så kommes flødeskummen med bær på, næste lag ligges oven på, og øverst kommes den “rene” skum på og der dekoreres med de sidste bær og evt flag 😀

Disse koldhævede boller er en opskrift jeg har tyvstjålet fra Julie Bruun, find den lige her.

Jeg læste alle kommentarerne igennem inden jeg gik i gang, og læste at en havde blandet alt sammen om aftenen med succes.
Så jeg lavede en dobbel portion, fulgte Julies ingrediens opskrift, men blandede de sidste ting i også, som Julie ellers ventede med til dagen efter.
Om formiddagen skulle jeg bare komme klumper på bagepapir på en bradepande, og bage 20 min ved 200 grader. De blev virkelig gode, fyldige og svampede indeni. Kan varmt anbefales 🙂

5 dl lunken vand
½ pakke gær
1 spsk. honning
1 spsk. salt
6 dl grahamsmel
5 dl hvedemel
2 æg
2 store gulerødder
2 spsk. smør.
Blandede kerne/frø/nødder/birkes eller hvad du ønsker.

Gær kommes i vandet, alt det tørre og æg tilsættes, sidst smør i små klumper og revene gulerødder og dejen æltes sammen i skålen. Den er, og skal være meget klistret! Kom film over skålen (jeg delte min dobbelt portion op i to skåle da det hæver meget). Dagen efter kommes der lidt græskarkerner og solsikkekerner på bagepapirret, sådan at hver “klat” dej ligges oven på kernerne, samt drysses lidt oven på bollerne.
Så bages de midt i ovnen i 20 min på 200 grader.

Følg mig på Bloglovin ♥ Instagram på @dittemjakobsen        Indlægget kan indeholde affiliate links
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply LeahSephira

    Den pavlova ser super lækker ud! Man får virkelig lyst til at lave den 😊

    16. maj 2019 at 13:42
  • Leave a Reply