Follow:
FOOD AND RECIPES

Småkager

Godmorgen derude i kolde Danmark!
Selvom det egentlig er julesmåkager, så kan man vel godt bage dem selvom vi er i januar!? I julen fik jeg aldrig tid til det, og jeg manglede også en elpisker og de forma til at lave kagerne med. Så i sidste weekend fik jeg lyst til de her småkager, og gik så igang med at bage en ordentlig omgang. De er nogle af mine ynglings småkager, og en juletradition jeg har hvert år. Selvom vi er ovre jul, vil jeg lige dele opskriften og billederne alligevel. De er virkelig værd at blive vist og anbefalet til jer 😉
Svenske perberkager:
150 g magarine eller smør 5 dl sukker 2 dl sirup 2 dl vand 1 spsk kanel 1 tsk ingefær 1 tsk kryddernelliker 1 tsk natron ca 850 g hvedemel
Rør smør, sukker og sirup sammen. Tilsæt vand, krydderier og natron. Rør melet i lidt af gangen. Dejen skal æltes grundigt, og efter stilles dejen helst i køleskabet i 24 timer for at hvile.
Rul dejen ud på bordet, brug rigeligt mel så det ikke klister sammen. Den må ikke blive for tynd. Stik kagerne ud med de ønskede forme. Kagerne bages på plade midt i en 225 grader varm ovn i ca 5-7 min – de skal ikke blive gyldne! Tilsæt efter et lag glasur. Ca til 100-120 småkager.

Related:

Previous Post Next Post

No Comments

  • Reply Linda

    >Å vad gott det där såg ut, yummie=)

    31. januar 2012 at 0:11
  • Leave a Reply