Follow:
HOME AND DECORATING

Træbehandling af mit plankebord

Det tog sin tid fra mit bord var færdigt, til jeg besluttede mig for hvordan jeg ville behandle det. Jeg ville nemlig gerne beholde det naturlige look og farve, måske en anelse lysere, og ellers få det til at være vand/snavs afvisende så det ikke er så sart. Man spilder jo en del på sådan et spisebord, og det er bare irriterende at skulle passe på hele tiden.

Første del af behandlingen: En blanding af Faxe bordplade oile Hvid og Faxe bordplade olie Natur. Den hvide kunne måske være brugt alene, men jeg var nervøs for det ville blive alt for lyst. Derfor ca 60% af den hvide og 40% af natur. I alt ca 2 dl af hver farve.
Fremgangsmåde: Hæld olierne op i en bakke du kan smide ud efter brug, jeg bruge en is plastbøtte jeg havde liggende. Bland det lidt sammen med en rørepind. Brug en engangssvamp til at smøre blandingen på bordet. Jeg gav først undersiden en tur, lod den tørre og vende pladerne om og gav derefter rigeligt med olie. Det skal være et tyndt vådt lag, uden det flyder ud over det hele. Lad det tørre i ca 30 min og tør så efter med et rent bomuldsviskestykke du smider ud bagefter. Det skal nok tørre et par dage sådan helt igennem, men det virker ikke “fedtet” allerede efter et halvt døgn.

Anden del af behandlingen: Anden del af behandlingen er med Oilotion som er en helt flydende væske der gør bordet vandafvisende. Jeg hældte bare lidt ud på en vaskeklud og tørrede det i træets retning til hele overflade virkede en smule fugtet. Dette skal gentages 1 gang om ugen ca 4-5 gange, og derefter ca hver måned til det har fået yderligere 5 gange. Allerede efter første gang, kunne jeg se der ligesom var en hinde som gjorde bordet mere modstandsdygtigt.

Det skal siges at især første behandling lugter en del, ligesom maling, så du skal regne med at lufte meget ud og at der går noget tid før lugten helt er forsvundet. Men jeg er super tilfreds med mit bord nu, så har du selv et plankebord der ikke er behandlet, eller overvejer du at lave et, så vil jeg anbefale dette 🙂

 

Følg mig på Bloglovin ♥ Instagram på @dittesblog       
Indlægget kan indeholde affiliate links
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply