Follow:
TRAVEL

Tur til Berlin??

>

Jeg har længe gerne ville en tur til Berlin, så da jeg fik dette tilbud om at poste et indlæg, om at rejse til Berlin kunne jeg ike sige nej. Byen har jo så meget at byde på, og er derfor meget elsket af alle slags mennesker. Jeg kendte godt lidt til siden Expedia.dk før jeg blev kontaktet, og synes egentlig siden er smart. Derfor var det fint for mig at poste dette sponsorerede indlæg, da jeg selv kunne finde på at benytte denne hjemmeside til en evt rejse. Håber i tager godt imod det, og hvis i har været der, må meget gerne dele tips og idéer til spisesteder, butikker m.m i kommentarfeltet 🙂

Det alternative Berlin

Berlin er kendt for Alexanderplatz, Brandenburger Tor og sin zoologiske have. Men den er lige så kendt for alt andet end netop dette. Alt det, der ikke står omtalt i turistbrochuren. Ungdomskulturen, de nyeste trends og den afslappede stemning. Hvis du vil opleve lidt af den anden side, kan du med fordel booke et hotel i Berlin.

Her i kvarteret lidt nord for centrum er selv de 30- og 40-årige unge. På en ganske almindelig hverdag i sommermånederne er genbrugsstolene på de chikke fortovscafeer fyldte. Ingen synes at skulle på arbejde, og hvorfor også bekymre sig om penge, når kaffen er billig, og genbrugstøjet på loppemarkedet smartere end i de dyreste designbutikker? Prenzlbergerne er den slags mennesker, der er hippe uden at anstrenge sig. De er formentlig også de mest stilbevidste berlinere på den alternative måde, hvor det helst skal se lidt tilfældigt ud. Og det gør det – på den fede måde.

Helt i stedets ånd, og modsat byfornyelsen i midtbyen, sørgede man i denne del af byen også for, at renoveringen af de gamle huse skete under hensyntagen til, at det stadig skulle være billigt at bo der efterfølgende. Mange af facaderne ligner derfor sig selv fra før murens fald, og det ramponerede udtryk er en helt bevidst del af områdets image. Som så mange andre kvarterer for studerende og byens andre alternative kræfter er Prenzlauer Berg et gammelt arbejderkvarter, der i det gamle Østberlin var samlingssted for bohemerne. Efter murens fald flyttede mange til Vesten, og flere bygninger var lige til at indtage for BZ’ere, kunstnere og studerende fra resten af Tyskland – og mange andre steder i verden.

Det karakteristiske Prenzlauer Berg kan især opleves på Kastanienallee, hvor det meste af Berlins fotogene smartness er komprimeret ned på en gade, der af de lokale da også har fået navnet Casting Allee. Her er cafeer, restauranter og butikker med tøj og design i hobetal. Men hvis du er på udkig efter mærkevarerne, er du gået galt i byen. Gaden er en af de få, hvor de store kæder endnu ikke har erobret land. I stedet finder du masser af ungt og unikt berlinsk design.

På nummer 7-9 ligger Berlins ældste Biergarten Prater. Øl, pølser og langborde er måske ikke det mest alternative, til gengæld er det både autentisk og hyggeligt, også selvom stedet har plads til næsten 1000 gæster. Indenfor serveres klassiske tyske specialiteter, som bl.a. wienerschnitzel, og ud på de senere timer kan man fortrække til den tilstødende club Bastard.

Lidt mere roligt er der på sidegaden Oderberger Strasse, hvor man kan nyde de charmerende butikker og små cafeer i lavere tempo. Et oplagt sted for shoppinggæster, og til dem, der bare slentrer rundt efter kaffe og is. Børnefamilierne søger til gengæld mod Kollowitzplatz, hvor de mindste sætter dagsordnen. For i Prenzlauer Berg er der plads til alle – der tager det stille og roligt.

Hos Expedia kan du se efter billige rejser og bestille billige flybilletter til Berlin! God tur!

(dette indlæg er sponsoreret af Expedia.dk, som jeg får en lille beløb for at skrive om)

Billeder lånt fra: ulfaipel.se, de.momondo.com, commons.wikimedia.org, youropi.com.


Related:

Previous Post Next Post

No Comments

 • Reply frkforsom

  >Åh hvor var det bare træls, at du lige skulle skrive det indlæg nu, hvor jeg sidder og kæmper med opgaver, og bare utrolig gerne vil til Berlin, og dit indlæg lokker mega meget. Nedern!
  God påske:-)
  frkforsom.blogspot.com

  21. april 2011 at 10:17
 • Reply Chabis

  >Ja jeg er enig med frkforsom -det er tarvelig at poste sådan et indlæg når jeg nu sidder og længes efter at komme tilbage dertil :p Biergarten skulle være super godt! Det var desværre lukket da jeg var der.. 🙂

  21. april 2011 at 11:34
 • Reply Nob Miura

  >I'm follow now
  Please follow back
  OK?

  21. april 2011 at 14:42
 • Reply Boutzie'

  >You are making me want to travel even more to Berlin.

  Something about this place speaks life to me.

  Boutzie'

  21. april 2011 at 16:39
 • Reply GlimmerGlam

  >frkforsom: Ja det kan jeg godt forstå, det logger selv mig selvom jeg er i Spanien 😉 god skrivning, og god påske 🙂

  Chabis: Hmm ærgerligt, så vidst jeg kan se så er der vidst flere biergarten? Men man skal selvfølgelig vide hvor de er.. Jeg vil så gerne afsted!!

  Nob Miura: Thank you, I stop by your blog..

  Boutzie: Good my post can inspire you 🙂

  22. april 2011 at 14:38
 • Reply Anonymous

  >Kanon oplæg, har været der flere gange og altid rejst med SKAN REJSER, som tilbyder 4 og 5 dages ture fra kr. 998,- inkl. 3*** hoteller i centrum. De har rejser både fra Sjælland og fra Jylland
  Kan klart anbefale dem – http://www.skanrejser.dk

  Hilsen mig

  19. august 2011 at 15:14
 • Reply Anonymous

  >hej

  15. november 2011 at 13:37
 • Reply Anonymous

  >nørded

  15. november 2011 at 13:38
 • Leave a Reply